top of page

Attraksjoner og aktiviteter

Sandnessjøen er regionsenter og knutepunkt på Ytre Helgeland med flyplass, hurtigruteanløp, ferje- og hurtigbåtforbindelse fra Brønnøysund i sør til Bodø i nord.

Sandnessjøen og Alstenøya er det perfekte utgangspunkt utforske hele Helgelandskysten. Fra toppen av De Syv Søstre får du panoramautsikt over skjærgården og de sagnomsuste fjellene ligger på rekke og rad uti havhapet. 

Ta kontakt med en av våre lokale reiselivsaktører for turer, guiding eller skreddersydde opplevelser langs hele kysten. 

Det nyreiste og reproduserte Langhuset står langs Kystriksveien sentralt i Sandnessjøen, nesten nøyaktig på de samme tuftene som det gamle høvdingsetet fra 1000 år tilbake i tid. 

langhuset.jpg
HovedbyggPetterDass.jpg

På vakre Alstahaugtunet ligger den gamle prestegården, middelalderkirken Alstahaug kirke, og et moderne museumsbygg tegnet av Snøhetta arkitekter. Museet formidler kulturarven etter dikterpresten Petter Dass.

Her kan man også nyte tradisjonsrik helgelandsmat i Margrethes kafé. Petter Dass-museet og Alstahaug er Nordland fylkeskommunes tusenårssted.

Tlf: 75 11 01 50 

Adresse: Alstahaugveien 17.

Kulturbadet er møteplassen for alle i Sandnessjøen og regionen rundt.
Kulturbadet inneholder storsal for konserter/teater/konferanser, blackbox/dansesal, folkebad, kino, bibliotek, galleri, kulturskole, frivilligsentral i tillegg til turisinformasjon. Her finner man også BUA Alstahaug som har et bredt utvalg med sports- og friluftsutstyr til gratis utlån. Ligger sentralt i sentrum like ved ferjeleiet. 

Tlf:  75 07 55 55

Adresse: Torolv Kveldulvsons gate 10. 

kulturbadetFoto:JoahnneTysnes.jpg
20210725_220202.jpg

foto: Maria Lerfald

En flott topptur i idylliske omgivelser med utsikt over Helgelandskystens vakre Skjærgård. Rutene er lett tilgjengelig og godt merket. Toppene har ulik vanskelighetsgrad, og mange velger også å ta alle toppene på en dag. Da anbefales det at man starter i sør med Breitind. 

Fjellrekken De Syv Søstre er lett tilgjengelig og gir en fantastisk utsikt over øyriket og de andre sagnomsusede Helgelandsfjellene. 

Turoperatører

Fra Sandnessjøen kan du dra på en rekke utflukter for å oppleve kysten og øyene rundt Sandnessjøen. Vi har flere aktører som tilbyr skreddersydde opplegg langs hele Helgelandskysten. 

lovundskysslogo.png

Lovund Skyss kan ta deg med på en rekke skreddersydde opplevelser til vanns og til lands langs hele Helgelandskysten. Tilbyr også pub til pub-runder i vår vakre skjærgård på sommerstid. 

www.lovundskyss.no

seloykystlogo.png

Seløy Kystferie holder til på idylliske Seløy i Herøy, men kjører også faste turer fra Sandnessjøen. De tilbyr unike opplevelser som Rib-safari i verdens vakreste skjærgård, samt turer i fjell og innland. 

www.seloykystferie.no

aabb.jpg

Helgeland Transportservice har i mange år arrangert korte og lengre bussturer og har god kjennskap til hvordan de skal gjøre turen deres til en opplevelse. Med mange gode samarbeidspartnere tar vi ofte grupper med på reiser på Helgeland og andre plasser i inn og utland.

www.helgelandtransportservice.no 

base_logo_white_background.png

ADVENTURE HELGELANS AS er Helgeland og fjordens leverandør av aktiviteter, båt, overnatting,mat og sjøopplevelser.

Vi legger vår sjel i å planlegge alle oppdrag, store som små, ned til minste detalj. Vi vet at vårt bidrag ofte er en del av en større opplevelse, og ting blir ikke overlatt til tilfeldighetene. Med mange år i salgsbransjen, betydelig erfaring fra kysten og relasjonsbygging har vi lært at nøkkelen til suksess ligger i god planlegging!

www.helgelandopplevelser.no

Ribturer på bestilling i hele Helgeland!

Plass til 12 passasjerer!

Teambuilding/Safariturer/Opplevelsesturer

Ligger i havn Brønnøy/Vega/Vevelstad

bottom of page